Nazad na blog 03 окт 2023 |

Prva Tampon zona epizoda sa publikom – vidimo se u Novom Sadu

Godinu dana nakon samostalnog pokretanja Tampon zone vreme je za prvu epizodu UŽIVO!

Tampon zona u Novom Sadu

SAVE THE DATE! Godinu dana nakon samostalnog pokretanja Tampon zone vreme je za prvu epizodu UŽIVO i to u sjajnom PROSTORU u Novom Sadu. Publika je uvek bila važan član naše zajednice, te smo rešile da na ovaj važan datum, Svetski dan devojčica, organizujemo razgovor uživo. Sa Ognjenkom Lakićević i Đurđom Timotijević u sigurnom PROSTORU pričaćemo o odrastanju, devojčicama u nama i svim izazovima sa kojim smo se na tom putu susretale.  Vidimo se 11.oktobra od 18h, a nakon razgovora imaćemo priliku da se družimo, predstavimo vam premijerno novi merch i đuskamo uz dj Senadu Sevlić.

Biografije:

ĐURĐA TIMOTIJEVIĆ je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Osnovna znanja iz psihoterapije stiče u RECBT pridruženom trening centru instituta Albert Ellis. Pre no što će se posvetiti psihoterapiji i promociji mentalnog zdravlja u zajednici, bavila se istraživanjem tržišta i javnog mnjenja, a kasnije promocijom nauke i neformalnog obrazovanja, sa posebnim osvrtom na zalaganje za rodnu ravnopravnost u nauci i obrazovanju.

Proteklih 6 godina je autroka i voditeljka radio-emisije i podkasta “U raljama osećanja” koja za cilj ima stvaranje sigurnog prostora da se misli, razgovara i oseća o širokom opsegu tema, od ranog razvoja, trauma, usamljenosti, odlučivanja, sećanja, ljubavnih, partnerskih, prijateljskih odnosa, telesnosti i seksualnosti, strahova, vaspitanja, političkog ponašanja i brojnim drugim ličnim i društvenim temama kroz prizmu psihologije i psihoterapije.

djhgfjhdgfhjdggfh

Mnogo njih je plakalo, ali ne zbog tuge, nego zbog intenziteta zajedništva i razumevanja koje su sve žene podelile u toj prostoriji. Mnogo njih je plakalo – zato što su shvatile koliko su sebe dale da ne razočaraju devojčice koje su nekada bile. Zato što su tim devojčicama konačno rekle sve ono što je trebalo da čuju, a nije imao ko da im kaže.

Mama jedne devojčice u koju je zaljubljena.

OGNJENKA LAKIĆEVIĆ je rođena u Beogradu, gde i dalje živi.
Zbirke poezije: Ispod stepeništa (2002, Mali Nemo), Ulubljenja (internet izdanje), Troje (2016, Samizdat, grupa autora), Ljubavna pisma Guglu (2017, Književna radionica Rašić), Vodič kroz požare (LOM, 2019.). Nova zbirka je u pripremi.

Članica alternativne rok grupe Autopark koji postoje od 2000.godine.

Seksualno nasilje u ratu: Instrument muške nadmoći

Na društvenim mrežama kruže slike izraelskih vojnika koji, uz jeziv osmijeh, poziraju sa vešom (vjerovatno ubijenih) palestinskih žena. Ovakav pokušaj dehumanizacije i ponižavanja žena nas podsjeća da ni jedan ratni sukob, nikad i nigdje, ne prolazi bez seksualnog ugnjetavanja, eksploatisanja i nasilja nad ženama.

20 јун 2024 |

Šetnja kroz feminističku prošlost u Beogradu sa Dunjom Karanović

Žene po kojima beogradske ulice nose nazive su metafore za nacionalni ponos, majčinstvo, požrtvovanost. Imena žena koja imaju konotaciju otpora i borbe su na marginama: grafitima, uličnoj umetnosti, sećanju feministkinja – kaže Dunja Karanović, koja je osmislila i vodi pešačku turu kroz istoriju ženskog pokreta u Beogradu.

16 мај 2024 |

Podrži Tampon zonu

Jednokratno

Jednokratnom uplatom daješ svoj doprinos i podršku našoj nezavisnoj medijskoj platformi.

PODRŽI

Mesečno

Automatskim mesečnim uplatama na Patreonu utičeš na našu održivost i dobijaš Tampon zona newsletter!

PRETPLATI SE

Partnerstvo

Kampanje, CSR projekti i autentičan sadržaj za društvene mreže? Tu smo da stvaramo zajedno ili damo savet!

Kontaktirajte nas