Tekstovi

Galerija fotografija: Osmomartovski marš u Beogradu 2024.

Ovogodišnji osmomartovski marš za radna prava žena održan je pod sloganom "Uvek na prvoj liniji". Stotine građana i građanki, uz parole "Neću cvet, hoću revoluciju" i "Moj rad vredi više", zahtevalo je dostojanstven rad i platu za život žena, siguran porođaj i ostvarivanje reproduktivnih prava, ali i odbranu ženskih političkih prava. Protestna kolona šetala je od Trga Slavija do Trga republike, a šetnja je prošla u tišini, kao znaku poštovanja prema preminulima u masovnom ubistvu u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu 3. maja 2023. Galeriju fotografija sa protesta možete pogledati ispod.

11 мар 2024 |

Rat u Pojasu Gaze: novinarke ostaju bez opreme, posla i – života

U ratu u Pojasu Gaze uništene su brojne redakcije, a novinari i novinarke ostali su bez opreme ili posla – piše Najlaa Alskafi, urednica nezavisne medijske organizacije Last Story iz Gaze za Međunarodni institut za štampu. Koalicija za žene u novinarstvu navodi da je 16 novinarki ubijeno, a tri povređeno tokom četiri meseca od početka rata.

12 феб 2024 |

Pronaći balans: Odnos prema telu nakon praznika

Saveti za mršavljenje, programi intenzivnih treninga, proizvodi za detoksikaciju – o svemu ovome bivamo bomabardovane u ovom postprazničnom periodu godine. Osećaj krivice zbog uživanja u hrani se lako unovčava, a da tog osećaja ne bi bilo, potrebno je pronaći balans i vratiti kontakt sa svojim telom.

19 јан 2024 |

Podrži Tampon zonu

Jednokratno

Jednokratnom uplatom daješ svoj doprinos i podršku našoj nezavisnoj medijskoj platformi.

PODRŽI

Mesečno

Automatskim mesečnim uplatama na Patreonu utičeš na našu održivost i dobijaš Tampon zona newsletter!

PRETPLATI SE

Partnerstvo

Kampanje, CSR projekti i autentičan sadržaj za društvene mreže? Tu smo da stvaramo zajedno ili damo savet!

Kontaktirajte nas