Tekstovi

Rat u Pojasu Gaze: novinarke ostaju bez opreme, posla i – života

U ratu u Pojasu Gaze uništene su brojne redakcije, a novinari i novinarke ostali su bez opreme ili posla – piše Najlaa Alskafi, urednica nezavisne medijske organizacije Last Story iz Gaze za Međunarodni institut za štampu. Koalicija za žene u novinarstvu navodi da je 16 novinarki ubijeno, a tri povređeno tokom četiri meseca od početka rata.

12 феб 2024 |

Pronaći balans: Odnos prema telu nakon praznika

Saveti za mršavljenje, programi intenzivnih treninga, proizvodi za detoksikaciju – o svemu ovome bivamo bomabardovane u ovom postprazničnom periodu godine. Osećaj krivice zbog uživanja u hrani se lako unovčava, a da tog osećaja ne bi bilo, potrebno je pronaći balans i vratiti kontakt sa svojim telom.

19 јан 2024 |

Hrabri ženski glasovi koji su obeležili 2023.

U godini u kojoj su mnogi zanemeli nakon izbijanja nasilja kroz sve pore društva, nekoliko žena istaklo se glasnim progovaranjem o problemima sa kojima se suočavamo. Time su nas inspirisale i uverile nas da nam ne manjka hrabrosti za promene

28 дец 2023 |

Autonomni ženski centar – 30 godina bezuslovne podrške ženama

„Nikad nismo zajedno davale intervjue. Svaka ponaosob da, ali zajedno retko kad, zato što obično onu koja pokuša da radi intervju s nama mi pojedemo, jer smo toliko zabavne i duhovite” – Bobana Macanović i Dragana Vujinović govore za Tampon zonu o 30 godina rada Autonomnog ženskog centra, izazovima, anegdotama i uspesima.

11 дец 2023 |

Podrži Tampon zonu

Jednokratno

Jednokratnom uplatom daješ svoj doprinos i podršku našoj nezavisnoj medijskoj platformi.

PODRŽI

Mesečno

Automatskim mesečnim uplatama na Patreonu utičeš na našu održivost i dobijaš Tampon zona newsletter!

PRETPLATI SE

Partnerstvo

Kampanje, CSR projekti i autentičan sadržaj za društvene mreže? Tu smo da stvaramo zajedno ili damo savet!

Kontaktirajte nas